Spring naar inhoud

Al 10 jaar wandelplezier met Wandelnetwerk Noord-Holland

Al 10 jaar wandelplezier met Wandelnetwerk Noord-Holland afbeelding

De maand november staat bij Wandelnetwerk Noord-Holland in het teken van een feestje; ons merk bestaat 10 jaarIn 2011 werden de eerste routes en voorzieningen van Wandelnetwerk Noord-Holland opgeleverd in de regio Alkmaar. Ondertussen kom je onze opvallende wandelpaaltjes in bijna de hele provincie tegen!

Wandelnetwerk Noord-Holland van 2011 tot nu
In 2011 opende de provincie Noord-Holland, betrokken gemeenten, terreinbeheerders en vrijwilligers het wandelnetwerk in Alkmaar als eerste regio van Wandelnetwerk Noord-Holland. De afgelopen 10 jaar zijn verschillende gemeenten aangesloten, waardoor we enorm zijn gegroeid naar bijna 3500 km aan routes.  Met onze routepalen, website en app kun je in 2021 heerlijk wandelen in de zeven regio's:

- Alkmaar
- Kop van Noord-Holland
- Laag Holland
- Midden Kennemerland
- Westfriesland
- Gooi en Vechtstreek
- Amstelland

De toekomst
Er ligt nu anno 2021 een prachtig netwerk, maar het werk is nog niet gedaan. De verwachting is dat in 2022 de regio Zuid-Kennemerland als achtste regio van Wandelnetwerk Noord-Holland geopend kan worden voor de wandelaar. In de verdere toekomst hopen we daarnaast de overige regio's in Noord-Holland met een wandelnetwerk te kunnen verrijken. 

Momenteel werken we verder hard om de huidige netwerken in goede staat te houden, doen we updates in gebieden waar door infrastructurele wijzigingen of woningbouw veel veranderd is én bedenken samen met de provincie Noord-Holland, gemeenten, terreinbeheerders en particulieren hoe we de regio’s nog aantrekkelijker kunnen maken.

November Feestmaand
Om het jubileum te vieren, hebben we een aantal feestmomenten gepland. De gehele maand november staan onze Facebook- en Instagrampagina helemaal in het thema van het 10-jarig feestje. We delen nog meer leuke tips, verklappen verschillende feitjes én verloten leuke prijzen. Daarnaast brengen we in december een prachtige special uit in het bekende Wandelmagazine.  In dit item vertellen we meer over het ontstaan van Wandelnetwerk Noord-Holland, de creatie van routes en het belang van beheer en onderhoud. Ook geven we een grote hoeveelheid tips voor leuke wandelroutes in alle zeven de regio’s.