App update en opgeslagen routes? Lees dit bericht goed

App update en opgeslagen routes? Lees dit bericht goed afbeelding

In de week van 19 december brengen we een nieuwe versie van de wandelapp uit. Ben je tijdens de vorige update je opgeslagen routes verloren? Lees dit bericht dan goed.

Verdwenen routes
Na de update in september ontvingen we verschillende meldingen over verdwenen routeoverzichten. Door wandelaars opgeslagen routes waren na de update in de app verdwenen. Ondanks dat de appbouwer deze functie in de nieuwe versie had getest, ging het na publicatie toch mis. Onze pogingen de problemen op te lossen waren vergeefs; het terughalen van de overzichten ging niet meer.

Accountfunctie beschermt routes
In de nieuwe versie van de app is het ‘routeverlies’ opgelost door een ingebouwde accountfunctie. Met een gebruikersaccount sla je jouw persoonlijke routeoverzicht online op. De routes verdwijnen daardoor niet zomaar meer. Bij aanschaf van een nieuw toestel blijven met een account jouw routes ook behouden. Je routeoverzicht is daardoor ook op meerdere apparaten (telefoon, tablet) zichtbaar.

Je bent niet verplicht om een account aan te maken. De app werkt ook zonder. We raden het je wel aan als je je routes graag voor langere tijd bewaart. Alleen je e-mailadres is ervoor nodig. Je vind de accountfunctie door het menu in de linkerbovenhoek te openen.

Opgeslagen routes meenemen naar de nieuwe versie
Om gebruik te maken van de accountfunctie moet je de huidige appversie eerst updaten. Bij  deze update is er geen garantie dat jouw opgeslagen routes van de afgelopen 3 maanden behouden blijven. Dat is vervelend, maar daarna is het probleem met een account in de nieuwe versie voorbij.  Daarom deze tip: Wil je je de routes na de update weer opnieuw downloaden? Maak voorafgaand aan de update een kopie van je routeoverzicht (bijvoorbeeld via een screenshot of door de routecodes te noteren). In de nieuwe versie kun je dan handmatig je favoriete routes terugplaatsen. Ons excuses voor het ongemak.