Wandelaars kunnen vanaf nu gebruikmaken van de nieuwe startpunten en knooppunten. Binnenkort verschijnen de nieuwe routes ook op site en app van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Nu de eerste fase af is, wordt een start gemaakt met fase 2. In april 2020 is het complete netwerk inclusief het Streekpad gereed. 

Nieuwe routes, bekend systeem
Er kon al volop gewandeld worden in en rondom Hoorn, in Opmeer en het westelijk deel van Westfriesland en hier en daar in Medemblik. Maar nog even, en dan is het wandelnetwerk in Westfriesland compleet én bewegwijzerd. Het voert over (on)verharde paden, graskades, over dijken, langs molens, waterbergingen, door rustige natuurgebieden, pittoreske dorpjes en steden waar de geschiedenis voor het oprapen ligt. De routes sluiten aan op het Wandelnetwerk Noord-Holland in de rest van de provincie. Alle routes zijn voorzien van hetzelfde bewegwijzeringssysteem waardoor korte en lange rondjes aan elkaar te knopen zijn en verdwalen praktisch onmogelijk is. Streek- en langeafstandswandelpaden maken onderdeel uit van het netwerk. Bijzonder onderdeel van het project is het LAW Streekpad over de iconische eeuwenoude Westfriese Omringdijk dat in de tweede fase wordt meegenomen. 

Organisatie
De realisatie is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland. Recreatie Noord-Holland begeleidt de werkzaamheden in opdracht van het Recreatieschap Westfriesland.