Ommetje van de Maand

Joop Duijs heeft de mooiste wandelingen voor je uitgezocht!

"Noord-Holland is mijn favoriete wandelprovincie. De provincie heeft alles wat wandelen zo mooi maakt: strand, zee, duinen, bossen, groene polders, dijken, eeuwenoude steden en een fantastisch wandelnetwerk!"

Aan het woord is Joop Duijs, geboren Zaankanter, al jaren (inter)nationaal wandelverslaggever van De Telegraaf, auteur van vier wandelboeken en daardoor bij uitstek in staat u en jou te helpen om de mooiste plekjes en routes in 'zijn' Noord-Holland te vinden.

Veel plezier met de ommetjes van de maand!

  met dank aan XD APPAREL
juli 2019

Langs het Muiderslot

Waarom ben ik hier nog nooit eerder geweest? vraag ik me verbaasd af als ik over de Brink van Muiderberg rijd. Wat een prachtig stukje Noord-Holland weer! Met eeuwenoude beuken en eiken, waar eekhoorntjes...>

juni 2019

In het Diemerbos is de stad dichtbij

Een jong bos met rust en heel veel natuur. Het groene Diemerbos met de hoogbouw van de Bijlmer; De Veeneikbrug verbindt het Diemerbos met de Bijlmerweide. Het wandelnetwerk Noord-Holland breidt...>

mei 2019

Herdenken maar ook genieten (Amsterdam)

Westerborkpad: een wandeling om te herinneren en te bedanken Mei is de maand van de herdenkingen. Het is in 2020 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog die miljoenen...>

april 2019

Bollen waar de bruinvissen ooit zwommen (Middenmeer)

De eerste bollen bloeien al; Nu kaal, straks weer vol kleurige reukers. Rijkswaterstaat is begonnen met het versterken en vernieuwen van de Afsluitdijk, een klus die in 2022 klaar moet zijn....>

maart 2019

De vinex van Heerhugowaard

Veel water en groen in de vinexwijken van Heerhugowaard; De paden van het Waarderhout zijn van nieuw zand voorzien. De rijkste 1% van de wereldbevolking bezit de helft van alle rijkdom op deze...>

februari 2019

Staal, strand en schaken (Wijk aan Zee)

Twee weken per jaar staat Wijk aan Zee in het middelpunt van de belangstelling. Al vanaf 1938 wordt er in januari namelijk het Tata Steel Chess Tournament (voorheen Hoogovens en Corus Schaaktoernooi) gespeeld....>

januari 2019

Co2-neutrale Wieringermeer

Januari en februari mag je van mij overslaan. Als het nou weer eens lekker gaat vriezen en er bijvoorbeeld een Elfstedentocht gereden zou kunnen worden... Maar dat zit er volgens de geleerden helaas niet...>

december 2018

'Bedevaart' rond Wormer

Begin van de wandeling bij de Poelboerderij. Mijn uit Montferland afkomstige bedoverovergrootouders trouwden er in 1736, ik volgde er mijn eerste voetbaltrainingen, beleefde er amoureuze avonturen...>

november 2018

Wandelnetwerk ook in 't Gooi!

Prachtig doorkijkje in het langzaam verkleurende herfstbos. Wandelnetwerk Noord-Holland gaat uitbreiden! Lagen de wandelroutes tot nu toe nog bijna allemaal boven het IJ, vanaf het nieuwe jaar sturen...>

oktober 2018

Den Helder is rock 'n roll

De start in Den Helder bij het NS-station; De eerste bunkers van de Stelling van Den Helder grenzen aan een woonwijk. De plaats met de minste miljonairs van Noord-Holland, een van de weinige gemeenten...>