Kies je ommetje van de maand

Joop Duijs heeft de mooiste wandelingen voor je uitgezocht!

"Noord-Holland is mijn favoriete wandelprovincie. De provincie heeft alles wat wandelen zo mooi maakt: strand, zee, duinen, bossen, groene polders, dijken, eeuwenoude steden en een fantastisch wandelnetwerk!"

Aan het woord is Joop Duijs, geboren Zaankanter, al jaren (inter)nationaal wandelverslaggever van De Telegraaf, auteur van vier wandelboeken en daardoor bij uitstek in staat u en jou te helpen om de mooiste plekjes en routes in 'zijn' Noord-Holland te vinden.

Veel plezier met de ommetjes van de maand!

met dank aan XD APPAREL
oktober 2019
Over de Gooise Heide

De Gooise heide leent zich bij uitstek voor een heerlijke herfstwandeling. Helemaal nu het wandelnetwerk Noord-Holland er zijn routepaaltjes heeft geslagen. Wandelschoenen aan  en genieten maar! De parallellen tussen de seizoenen en de verschillende fases … 

september 2019
Heerlijk dagje Texel

Van een wandeling bij De Cocksdorp kan je gelijk een heerlijk dagje Texel maken. Onderga het eilandgevoel als je op de veerboot stapt en geniet van de prachtige Waddenzee en Noordzeekust. Wandelen in het noordelijkste stukje van onze provincie voor het echte eilandgevoel. Begin … 

augustus 2019
Genieten van de Ankeveense Plassen

’s Graveland heeft liefst tien statige Buitenplaatsen waar rijke kooplieden uit Amsterdam in de Gouden Eeuw hun zomers doorbrachten. Ook wandel je langs de prachtige Ankeveense Plassen, een uniek veenlandschap dat is ontstaan door het afgraven van turf. Waarom … 

juli 2019
Langs het Muiderslot

Muiderberg en Muiden moet je een keer gezien hebben! In Muiderberg begin je op de mooie Brink, Muiden heeft een supergezellige jachthaven, je passeert het Muiderslot en keert terug langs de voormalige Zuiderzeekust. Waarom ben ik hier nog nooit eerder geweest? … 

juni 2019
In het Diemerbos is de stad dichtbij

In het Diemerbos wandel je op de rand van stad en buitengebied. Je komt door het bos, maar ook door de Bijlmer en Diemen waar flink wordt gebouwd. Ondanks dat er zoveel mensen die wonen, ervaar je er rust en lijkt de natuur er enorm te gedijen. Het groene Diemerbos … 

mei 2019
Herdenken maar ook genieten (Amsterdam)

In de meimaand gedenken we de gevallenen en vieren de vrijheid. Van Centraal Station naar Station Muiderberg is de eerste etappe van het Westerborkpad uitgezet. Met niet alleen aandacht voor de jodenvervolging, maar ook de schoonheid van Amsterdam waar iedereen … 

april 2019
Bollen waar de bruinvissen ooit zwommen (Middenmeer)

Ook in de Wieringermeer is steeds meer bloembollenteelt. Vanuit Middenmeer ervaar je de rust en weidsheid van de polder die in 1930 droogviel. Goede schoenen aan, want je wandelt over de akkers. De eerste bollen bloeien al; Nu kaal, straks weer vol kleurige … 

maart 2019
De vinex van Heerhugowaard

Heerhugowaard is zo’n typische nieuwbouwgemeente. En toch is het niet alleen maar steen en beton. Zo passeer je het Waarderhout en  buurtschap ’t Kruis, maar kom je ook over de eeuwenoude Huygendijk. Veel water en groen in de vinexwijken van … 

februari 2019
Staal, strand en schaken (Wijk aan Zee)

Je wandelt over het strand, de duinen en het Noord-Hollands Waterleidinggebied. Alhoewel de tegenstelling tussen de schone Noordzee-lucht en giftige Hoogovens-uitstoot erg groot kan zijn, een van de leukste ommetjes van het wandelnetwerk. Twee weken per jaar staat … 

januari 2019
Co2-neutrale Wieringermeer

Het Robbenoordbos in de Wieringermeer leent zich niet alleen heel goed voor een mooie winterwandeling, maar ook voor meerdere 177 meter hoge windmolens. Gaat dat zien! Januari en februari mag je van mij overslaan. Als het nou weer eens lekker gaat vriezen en er …