Spring naar inhoud

Startpunt De Hulk 86 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Hoornse Hoproute (blauw) vanaf startpunt De Hulk
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
4.72km

De Hulk ligt op een kruispunt van oude transportwegen, namelijk de spoorlijn Amsterdam-Hoorn, de voormalige Zuiderzeedijk en de trekvaarten Alkmaar-Hoorn en Amsterdam-Hoorn. Het is een buurtschap, die zijn naam ontleent aan een herberg die hier heeft gestaan. Op het uithangbord van de herberg stond een groot zeeschip, De Hulk genoemd.

 

  • Het Ommetje Dwaalpark (geel) bereikt u via het fietspad langs de Venneweg. Het is een verkorte versie van de blauwe route door het Hoornse Dwaalpark. Ook bij deze route wandelt u een eindje over de Markermeerdijk langs het Hoornse Hop. Op de grasdijk langs het Markermeer zijn honden niet zijn toegestaan. Met hond kunt u onderlangs wandelen.
  • De Hoornse Hoproute (blauw) gaat door het groengebied De Hulk en door het Hoornse Dwaalpark. Aan de rand van de Hoornse wijk Grote Waal bereikt u de Markermeerdijk en kijkt u uit over het Hoornse Hop. In deze bocht van de voormalige Zuiderzee voelt u bijna de geschiedenis van de rijke VOC-stad Hoorn. Waar vroeger de koopvaardijschepen voor anker lagen, flitsen nu de surfers en zeilers voorbij. Via het dorp Scharwoude wandelt u aan de andere zijde van het spoor weer terug naar De Hulk. De route gaat over de grasdijk langs het Markermeer, waar honden niet zijn toegestaan. Met hond kunt u onderlangs wandelen.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Gelegen aan de parallelweg van de A7, ‘de Venneweg

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Nabij het startpunt

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Hoorn NH, Verfmolen