wandelnetwerk

Beschrijving
Vlakbij het startpunt ligt het Rundveemuseum Aat Grootes in de Schoolstraat 43. Het is een ‘levend’ museum met een educatief centrum dat een bezoek zeker waard is.

De rode route loopt afwisseliend over de Westfriese Omringdijk door het West-Friese landschap. U loopt over het Pannepad en ’t Blôte Bienepad, vanwaar u de rust en de schoonheid van het landschap ervaart. Op de Omringdijk loopt u door begraasd gebied. Het is niet toegestaan om hier met de hond te wandelen.

Deze route is het Ommetje van maand oktober 2016. Lees het verhaal hier.

Als u de oranje route loopt, komt u onder andere door het dorp Aartswoud.

De gele route loopt door de dorpen Aartswoud, Hoogwoud, Gouw en de Weere en over een aantal rustige polderwegen. Hierdoor heeft u uitzicht op het West-Friese agrarische landschap. Dit gebied is heel aantrekkelijk voor weidevogels. De route komt ook over de ‘Opmeerder Wuiver’.

De blauwe route is een variant op de gele route. De extra ´lus´ van de blauwe route loopt door de waterberging Groene Pade en over de kaden van het kanaal de Langereis.

De blauwe en de gele route lopen over de ‘Opmeerder Wuiver’ (vanaf keuzepunt 41richting het oosten). De ‘Wuiver’ wordt begraasd en is weidevogelgebied. Daarom is deze verboden voor honden en in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni gesloten.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Schoolstraat 37a, 1719 AT Aartswoud

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Bij het startpunt

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Bushalte: Aartswoud Schoolstraat

Tot eind maart 2017 wordt er gewerkt aan de bewegwijzering van de oranje en de rode route. We proberen zo veel mogelijk bestaande routepalen pas te verwijderen op het moment dat de nieuwe worden geplaatst. Tijdens de werkzaamheden zijn bestaande routes gewoon te wandelen.
Tip: Loop de route met gps of print een kaartje uit op de website.