Startpunt Abdijlaan

Beschrijving
In de tiende eeuw werd Adelbertus heilig verklaard en werden zijn overblijfselen verplaatst naar het houten klooster in Hallem, de oude naam voor Egmond-Binnen. Het bezitten van een klooster was een belangrijk statussymbool voor opkomende vorsten. Door schenkingen aan het klooster kon men zien dat de schenker een welvarend bestaan leidde. Tot de twaalfde eeuw schonken de graven van Holland daarom gronden aan de abdij. Geschat wordt dat de abdij in de twaalfde eeuw ongeveer 2.550 hectare in bezit had.

Via de rode en groene route bewandelt u de historische processieweg, die de Adelbertusakker en de Abdij van Egmond-Binnen met elkaar verbindt.

De oranje route, gemarkeerd met donkeroranje pijlen, is tijdens het broedseizoen van 1 maart tot 1 juli niet toegankelijk.

De rode route verbindt veel interessant en mooie plekken, waardoor u de rijke cultuurhistorie kunt beleven.

Het Monnikenpad is een themaroute die langs startpunt Abdijlaan komt.

logo PWN // logo_pwn_verkleind.jpg (584 K) In de binnenduinrand is PWN bezig met natuurontwikkeling. Voormalige bollenvelden worden weer duingrasland, waardoor nieuwe kansen ontstaan voor bijzondere flora, duinhagedis en kleine parelmoervlinder. Om het Noordhollands Duinreservaat te kunnen bezoeken heeft u een PWN-duinkaart nodig. Klik hier voor meer informatie. Honden zijn in het Noordhollands Duinreservaat toegestaan, maar moeten altijd aangelijnd zijn.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Sint Adelbertusweg 2, 1935 EL Egmond Binnen.

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Centrum Egmon Binnen.

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Bushalte aan de Kerklaan in Egmond Binnen. Buslijn 408.