wandelnetwerk

Buitenplaats Beeckestijn van Natuurmonumenten en Hendrick de Keyser bestaat uit een formele tuin, een romantisch parkbos, een imposant hoofdhuis met twee koetshuizen, een ijskelder en een kapel. Al eeuwen is de buitenplaats een geliefde plek om te ontspannen. In de 18de eeuw brachten rijke Amsterdamse eigenaars hier, aan de binnenduinrand, hun zomer door om de drukke stad te ontvluchten. Ze voeren met een bootje over het Wijkermeer naar hun zomerverblijf.

De rode route is een korte rondwandeling van Natuurmonumenten door de schaduwrijke parkbossen en de siertuinen van Beeckestijn. In de siertuinen zijn honden verboden, dus wandelaars met hond(en) moeten daar omheen lopen, zoals bij de routebeschrijving staat aangegeven.

De groene route loopt ten zuiden van Beeckestijn naar Driehuis.

Ook de paarse route gaat naar Driehuis. Aan de andere kant van het spoor loopt u via de volkstuinen, waar van alles wordt verbouwd, terug naar Beeckestijn.

Zin in een langere rondwandeling? Kies dan voor de Buitenplaatsroute Velsen (een samengestelde route). Via de buitenplaatsen Beeckestijn en Velserbeek loopt u naar het Startpunt Pontplein. Terug gaat de route langs het Noordzeekanaal, waar grote schepen af en aan varen, en door recreatiegebied Spaarnwoude.

In de siertuinen zijn honden verboden, dus wandelaars met hond(en) moeten daar omheen lopen, zoals bij de routebeschrijving staat aangegeven.