wandelnetwerk

Het schone duinwater dat via beken naar de polders stroomde, was vanaf de zeventiende eeuw een goede bron van inkomsten. Bij Egmond-Binnen zijn een aantal bleekvelden te vinden waar de schone was in de zon te drogen en te bleken werd gelegd. Ook door de Alkmaarse papiermolens en bierbrouwerijen werd het heldere duinwater gebruikt. Bij Schoorl stond tot het begin van de twintigste eeuw een waterhuisje voor het aftappen van duinwater.

Let op: het Binderpad en het Derperpad komen door het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Het verplichte toegangskaartje is te koop bij de kaartautomaat. De routes vanaf dit startpunt voeren u naar enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van dit gebied en maken deel uit van het ‘Monnikenpad’.

Het Monnikenpad is een themaroute nabij startpunt De Bleek.

logo PWN // logo_pwn_verkleind.jpg (584 K)De routes gaan deels door het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Om dit gebied te kunnen bezoeken, heeft u een PWN-duinkaart nodig. Klik hier voor meer informatie. Honden zijn in het Noordhollands Duinreservaat toegestaan, maar moeten altijd aangelijnd zijn.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Van Oldenburghweg 17, 1934 PH Egmond aan den Hoef.

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
ingang Noordhollands Duinreservaat tegenover Van Oldenburghweg 17.

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Bushalte Egmond aan de Hoef, Rinnegommerlaan. Buslijnen 165 en 408.