Startpunt De Hulk

De Hulk ligt op een kruispunt van oude transportwegen, namelijk de spoorlijn Amsterdam-Hoorn, de voormalige Zuiderzeedijk en de trekvaarten Alkmaar-Hoorn en Amsterdam-Hoorn. Het is een buurtschap, die zijn naam ontleent aan een herberg die hier heeft gestaan. Op het uithangbord van de herberg stond een groot zeeschip, De Hulk genoemd.

 

  • Het Ommetje Dwaalpark (geel) bereikt u via het fietspad langs de Venneweg. Het is een verkorte versie van de blauwe route door het Hoornse Dwaalpark. Ook bij deze route wandelt u een eindje over de Markermeerdijk langs het Hoornse Hop. Op de grasdijk langs het Markermeer zijn honden niet zijn toegestaan. Met hond kunt u onderlangs wandelen.
  • De Hoornse Hoproute (blauw) gaat door het groengebied De Hulk en door het Hoornse Dwaalpark. Aan de rand van de Hoornse wijk Grote Waal bereikt u de Markermeerdijk en kijkt u uit over het Hoornse Hop. In deze bocht van de voormalige Zuiderzee voelt u bijna de geschiedenis van de rijke VOC-stad Hoorn. Waar vroeger de koopvaardijschepen voor anker lagen, flitsen nu de surfers en zeilers voorbij. Via het dorp Scharwoude wandelt u aan de andere zijde van het spoor weer terug naar De Hulk. De route gaat over de grasdijk langs het Markermeer, waar honden niet zijn toegestaan. Met hond kunt u onderlangs wandelen.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Gelegen aan de parallelweg van de A7, ‘de Venneweg

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Nabij het startpunt

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Hoorn NH, Verfmolen