wandelnetwerk

Beschrijving
Het startpunt in Hensbroek is gelegen bij het recreatiegebied De Leijen. De zwemplas op dit recreatiegebied is een voormalige zandput waar eind jaren zestig zand werd gewonnen voor de aanleg van wegen bij de landinrichting Hensbroek. Na de zandwinning is het gebied van 11 hectare ingericht als recreatieterrein. Het recreatiegebied wordt beheerd door het Recreatieschap Westfriesland.

De rode route loopt tussen Obdam en Hensbroek enerzijds via de lintbebouwing en anderzijds langs de ringsloot van Heerhugowaard. Traject 21 - 23 - 32 langs de ringsloot loopt over een door vee begraasde grasdijk. Honden zijn daar verboden, waardoor de route niet geschikt is om met de hond te wandelen.

De blauwe route loopt door Hensbroek en over de kaden van de Wogmeer. Het dorp Hensbroek is gelegen tussen de dorpen Obdam en Rustenburg. Hensbroek bezit een fraaie Nederlands Hervormde Kerk die uit 1658 dateert. De trajecten 19 – 25 en 21 – 20 lopen over begraasde graskades of langs begraasd weiland. Honden zijn daar verboden, waardoor de route niet geschikt is om met de hond te wandelen.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Gemaalweg 6 1711 RZ Hensbroek

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Bij het startpunt

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Bushalte: Hensbroek, Burg. Kooimanweg