Startpunt Driemond (toeristisch overstappunt) 37 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Gaaspermolenroute (rood)
Onverhard pad (deels)
3.41km
Moerasbosroute (oranje)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
6.28km
Boerenlandroute (paars)
Onverhard pad (deels)
5.3km
Weespersluisroute (geel)
Onverhard pad (deels)
9.8km

Driemond ligt in de Gemeenschapspolder bij het kruispunt van drie riviertjes: het Gein, de Gaasp en het Smal Weesp. Oorspronkelijk was het Smal Weesp een zijriviertje van de Vecht, maar sinds de negentiende eeuw doorkruist het Amsterdam-Rijnkanaal deze verbinding. In de jaren negentig is in de Gemeenschapspolder het Diemerbos aangelegd. Langs de spoorlijn ligt een waterrijk en open bosgebied, waar u meestal laarzen nodig hebt voor een wandeling. Dicht bij Driemond is het historische open weidelandschap bewaard gebleven. Daar loopt het Gaaspermolenpad, dat vanaf de bosrand naar de Gaaspermolen voert.

De volgende routes starten vanaf het Toeristisch Overstappunt:

  • De Gaaspermolenroute (rood) verkent de zuidzoom van het Diemerbos. Eerst langs volkstuinen, dan een stukje bos, om via een weilandpad en fietspad naar de oude molen aan de Gaasp te lopen.
  • De Moerasbosroute (oranje) is een verlenging van de rode route. De route duikt diep het moerasbos in en komt met een boog terug in Driemond, via de Gaaspermolen. Houd rekening met drassige paden. Bij keuzepunt 22 kunt u nog kiezen voor een ‘grijs’ laarzenpad van Staatsbosbeheer naar keuzepunt 27.
  • De Boerenlandroute (paars) slaat wat eerder westwaarts af dan de oranje Moerasbosroute en pikt een stukje van het bos aan de andere kant van de A9 mee. Terug via de verharde dijkweg langs de Gaasp.
  • De Weespersluisroute (geel) is een uitstapje naar Weesp, het oude vestingstadje aan de Vecht. U steekt het Amsterdam-Rijnkanaal over en ziet de drukke scheepvaart met duwbakken. Aan de andere zijde volgt u het Smal Weesp langs het voormalige fabrieksterrein van de befaamde cacaofabriek Van Houten (1850-1971).

NB het hele westelijke deel van het Diemerbos aan de overkant van de A9, m.u.v. het speelbos, is hondenlosloopgebied.