Spring naar inhoud

Startpunt Westwoud (toeristisch overstappunt) 26 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Oudijkroute (groen)
8.03km
Landpadroute (oranje)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
3.68km
Oosterblokkerroute (rood)
Verboden voor honden
10.59km
  • De Landpadroute (oranje) is een rondje door het dorp Westwoud. U loopt door twee linten van het dorp, de Dr. Nuijensstraat en de oude buurtschap Binnenwijzend. De twee ‘linten’ zijn met elkaar verbonden door het Landpad. Het Landpad loopt, afhankelijk van het seizoen, door akkerland of weiland met koeien of schapen. Vanaf het Landpad heeft u een schitterend uitzicht op het dorp Westwoud.

 

  • Op de Oudijkroute (groen) krijgt u een goed inzicht in de agrarische bedrijvigheid van het gebied. U komt door de Oudijk, een buurtschap die valt onder de plaats Westwoud.

 

  • De Oosterblokkerroute (rood) bevat een aantal unieke elementen. Zo loopt u over het Wijzenddijkje. Dit dijkje is van oudsher de scheiding tussen verschillende waterpeilen in de polders. Ook komt u door de lintdorpen Oosterblokker en Westwoud. De oude stolpboerderijen zijn ware blikvangers in het lint. De rode en oranje route lopen door weilanden die door vee begraasd kunnen worden. Honden zijn daar verboden. Deze rondwandelingen zijn daarom niet geschikt om met de hond te lopen.

Lees hier het verbazingwekkende verhaal over de zilverschat van Westwoud.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Dr. Nuijensstraat 14-B, 1617 KC Westwoud

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Nabij het startpunt

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Bushalte: Westwoud, Dr. Nuijensstraat