Themaroutes

De leukste themaroutes van Wandelnetwerk Noord-Holland zijn op basis van de genummerde keuzepunten te volgen. 

Rondje WaZ

Zandpaden door de duinen, bunkers, en op de achtergrond de imposante staalfabrieken van Tata Steel, deze wandelroute van circa 1,5 uur zit vol verrassende landschappen en historische locaties. De route...>

 • 5.58 km
 • Startpunt Wijk aan Zee

Stadswandeling Hoorn

De paarse route loopt vanaf het treinstation in het oude havenstadje Hoorn. Je wandelt door het oude centrum en over de kades van de stad. De wandeling biedt een afwisselend uitzicht over het IJsselmeer...>

 • 4.64 km
 • Startpunt Station Hoorn

Twiskeroute

De Twiskeroute (rood) is de Grote Ronde van Het Twiske. Je kunt de Twiskeroute lopen door de houten paaltjes met rode pijl te volgen. De route loopt over verharde en onverharde paden en is geschikt voor...>

 • 15.56 km
 • Startpunt Twiske Beheerskantoor

Waddenkantroute (rood)

Snuif de zilte zeelucht op tijdens je wandeling en geniet met volle teugen van het weidse uitzicht over de Waddenzee.  De Waddenkantroute brengt je van Stroe tot Noorderburen. Het voormalige Waddeneiland...>

 • 5.43 km
 • Startpunt Stroe

Westerkliefroute (geel)

De geelgemarkeerde Westerkliefroute loopt eerst samen met de Damroute en steekt dan door naar het buurtschap Westerklief. Je wandelt een stuk over een  oude wierdijk (Hoelmerdijk) en door het...>

 • 9.69 km
 • Startpunt Westerland

Westfrieslandroute

Tijdens deze wandeling krijg je een goed beeld van de historie van Westfriesland. De met paarse pijlen gemarkeerde westfrieslandroute geeft een schitterend uitzicht op de Westfriese polders. Je komt langs...>

 • 9.35 km
 • Startpunt De Weijver

Zaans Erfgoedroute

De Zaans Erfgoedroute (geel) laat je kennismaken met het weergaloze industrielandschap op beide oevers van de Zaan. Werken en wonen liepen hier al vroeg door elkaar. Geen grote mensenhordes hier,...>

 • 7.63 km
 • Startpunt Wormerveer