Spring naar inhoud

Nieuw wandelstartpunt bij Station Krommenie-Assendelft

Nieuw wandelstartpunt bij Station Krommenie-Assendelft afbeelding

Vanaf het startpunt bij station Krommenie-Assendelft kunnen wandelaars een keuze maken uit vijf nieuwe wandelroutes. De routes van 4,4 km tot 9,8 km gaan door het gevarieerde landschap en hebben ieder een eigen karakter en komen onder andere langs Kreekrijk, Binnen Delft, door het buurschap Busch en Dam, langs Fort aan de Ham of richting Krommeniedijk.

De Busch en Damroute loopt dwars door het boerenland over een echt boerenlandpad. Een unieke manier om de polder te ontdekken. Het boerenlandpad is in verband met het broedseizoen vanaf 15 juni weer open.

Wessel Breunesse, wethouder van onder andere Natuur, Landschap en Recreatie van de gemeente Zaanstad en bestuurslid van het recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer:  “ Het aantal inwoners in ons gebied neemt toe. Het is belangrijk dat inwoners, en bezoekers, gemakkelijk naar buiten kunnen, de natuur op kunnen zoeken, en kunnen bewegen. Daarom zijn recreatieve voorzieningen, zoals het Wandelnetwerk Noord-Holland heel belangrijk”.

De routes zijn beschikbaar op www.wandelnetwerknoordholland.nl en in de daarbij behorende app. 

Deze uitbreiding in het wandelnetwerk is een initiatief van de gemeente Zaanstad, Heemskerk, Beverwijk en Velsen. De aanleg is mede mogelijk gemaakt door Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer en Provincie Noord-Holland. Routebureau Noord-Holland heeft het project in opdracht van het recreatieschap uitgevoerd.