Spring naar inhoud

Hier begint je wandelavontuur!

Ontdek het Noord-Hollandse landschap! Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. 

Hoe werkt het wandelnetwerk?
Kies met behulp van deze website een van de bestaande routes, of stel je eigen route samen met behulp van de routeplanner. De gratis routekaarten (© Kadaster en © OpenStreetMap-auteurs) kun je vervolgens downloaden en printen vanaf de website, delen met vrienden, of direct toevoegen aan de app. De markering van het wandelnetwerk in het veld is leidend voor de routes. GPS-routes kunnen nog wel eens afwijken van de bewegwijzerde route.

De app van Wandelnetwerk Noord-Holland is een handige manier om de door jou gekozen routekaarten altijd op zak te hebben! Zo kun je nooit meer verdwalen onderweg. Download hier de gratis app.

Ook zonder voorbereidingen kun je meteen gaan wandelen bij een van de startpunten, waar je uit verschillende gemarkeerde routes kunt kiezen. Volg de gekleurde pijlen langs de route en laat je verrassen!

nieuw keuzepunt  


Onverharde paden en boerenlandpaden
Onverharde paden zijn onderdeel van het wandelnetwerk. Je loopt dan bijvoorbeeld over grasdijken of dwars door de weilanden, waar soms vee in staat. Bij hekken zijn overstapjes of klaphekken geplaatst en via eenvoudige bruggetjes steek je de sloten over. Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden kan het zijn dat sommige stukken wat lastiger te belopen zijn. Laat jij je tegenhouden door hoog gras en zompige wandelpaden, of maakt dit jouw wandeling misschien juist extra avontuurlijk? 

SP Tolke brug in de Groetpolder


Beheer van het wandelnetwerk
Wandelnetwerk Noord-Holland wordt beheerd door Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap Westfriesland en Visit Gooi & Vecht, in samenwerking met verschillende terreinbeheerders. Ook als wandelaar kun je daarbij helpen; meld problemen op de route via meldpuntroutes.nl of stuur foto's en recencies van jouw ervaringen in. Heb je nog meer ideeën? Laat het ons weten!  

In dit document vind je alle specificaties van het Wandelnetwerk Noord-Holland. 

Deze site wordt verzorgd door Recreatie Noord-Holland

2022 Logo RNH  // logo_rnh_originele_kleuren_klein_.jpg (24 K)    

Partners

Het wandelnetwerk wordt je aangeboden door de samenwerkende overheden, terreinbeheerders en vrijwilligers.Provincie Noord-Holland
logo EU
Gemeente Alkmaar
gemeente amsterdam
Gemeente Beverwijk
gemeente Blaricum
Gemeente Castricum
Gemeente Den Helder
gemeente diemen
gemeente Gooise Meren
Gemeente Heemskerk
 
heiloo
gemeente Hilversum
gemeente Huizen
Gemeente Hollands Kroon
 
gemeente Laren
Gemeente Schagen
Gemeente Velsen
gemeente Weesp
gemeente wijdemeren
Twiske-Waterland
westfriesland
SPW
RAUM
GAB
pwn
hoogheemraadschap
Waternet
LNH
staatsbosbeheer
NM
Goois Natuurreservaat
Regio Gooi en Vechtstreek
Ontwikkelingsbedrijf nh noord
Rustpunt
logo Nu.Hier.Noord-Holland
Oneindign Noord-Holland
Baanstede
WNK
Goois Natuurreservaat
Logo Heemstede // logo_heemstede.jpg (713 K)
 
Logo gemeente Dijk en Waard // gemeente_dijk_en_waard.png (48 K)