wandelnetwerk

Beschrijving
Het Slot op den Hoef is een kasteel uit de Late Middeleeuwen, waarvan de funderingen zichtbaar zijn gemaakt. Dit zijn de restanten van het kasteel dat in 1573 werd verwoest, zodat de Spanjaarden het niet als schuilplaats konden gebruiken. Het slot was van de heren van Egmond die bekend zijn uit menig geschiedenisboekje. In Kennemerland hebben in de Middeleeuwen ongeveer veertig kastelen gestaan.

De blauwe route voert u door Egmond aan den Hoef richting zee en duin.

De gele route, het Hoeverpad, brengt u naar de Egmondermeerpolder en naar Rinnegom, een plaats uit de 11e eeuw.

De groene route leidt u westwaarts naar de fraaie Wimmenummerpolder.

De oranje route gaat langs het Liobaklooster en de binnenduinrand.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gaat de dijk aan de Hoevervaart 10-40 cm ophogen, startende medio augustus 2016; deze werkzaamheden nemen enkele maanden in beslag. De wandelroutes groen en geel worden deels afgesloten; ter plaatse komt informatie over de afsluiting en wordt aangegeven hoe men een alternatief tracé kan nemen.

logo PWN // logo_pwn_verkleind.jpg (584 K) De routes gaan deels door het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Om dit gebied te kunnen bezoeken, heeft u een PWN-duinkaart nodig. Klik hier voor meer informatie. Honden zijn in het Noordhollands Duinreservaat toegestaan, maar moeten altijd aangelijnd zijn. Honden zijn tijdens het recreatieseizoen niet toegestaan in het duingebied de Nollen.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie:
Slotweg 48, 1934 CN Egmond aan den Hoef.

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid:
Aan de Slotweg.

Dichtstbijzijnde station of bushalte:
Bushalte Egmond aan den Hoef, Lamoraalweg. Buslijn 165.