Startpunt Station Kersenboogerd

Westfriesland is een karakteristiek stukje Nederland. Hier kunt u heerlijk wandelen terwijl u geniet van het afwisselende landschap met zijn stolpboerderijen en kerktorens, de kleurrijke bollenvelden in de lente of de puur Hollandse weilanden waarop koeien en schapen grazen. Ook de steden met hun rijke VOC-geschiedenis zijn zeker de moeite waard. Een blikvanger is de monumentale Westfriese Omringdijk die u een schitterend uitzicht biedt over het IJsselmeer en Markermeer of oude en nieuwe polders.

 

  • U kunt het Rondje Kersenboogerd (geel) zien als een typisch ‘ommetje’ door de wijk. De naam Kersenboogerd verwijst naar het grote aantal boomgaarden dat voorheen rond Hoorn te vinden was. Deze wijk ontstond nadat Hoorn was aangewezen als ‘overloopgemeente’ om het dichtbevolkte zuiden van Noord-Holland te ontlasten. De route loopt afwisselend door bebouwing en groene elementen in de wijk.
  • De Westerblokkerroute (oranje) leidt u door de wijk Kersenboogerd en door de lintbebouwing van Westerblokker, dat in 1289 Westerblokweere heette. Die benaming verwijst naar het rechthoekige land dat werd gevormd door de twee sloten aan weers­zijden van het terrein.
  • De Fruittuinenroute (groen) loopt grotendeels gelijk aan de gele route, maar maakt een extra lus die u leidt langs de sportvelden van Voetbalvereniging ‘De Blokkers’ en over de Zuiderdracht. U loopt onder andere langs fruittuinen en door de groene buffer tussen de bebouwing.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Betje Wolffplein 169, 1628 NK Hoorn Nh

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Nabij het startpunt

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Busstation: Hoorn Kersenboogerd
Treinstation: Hoorn Kersenboogerd