Spring naar inhoud

De leukste wandelroutes met de hond

De leukste wandelroutes met de hond afbeelding

Op sommige paden geldt een tijdelijk verbod voor honden tijdens het broedseizoen, en op andere paden mogen honden het hele jaar door loslopen. Op de meeste routes zijn honden aangelijnd toegestaan, tenzij het volgende icoontje bij een route op deze website staat aangegeven. In dat geval zijn honden verboden op het wandelpad.

Icoontje honden niet toegestaan // honden_niet_toegestaan.jpg (21 K) 

  • Rondje Bergerbos 

Routebeschrijving rondje Bergerbosch (4km)

Het sprookjesachtige Bergerbos met haar prachtige oude bomen is wat ons betreft de perfecte plek voor een wandeling met je hond. Tussen 15 maart en 15 juni is het broedseizoen, honden moeten dan kort aangelijnd te zijn. Na 15 juni mogen honden (bijna) overal loslopen.

  • Langs het strand  

Routebeschrijving strandwandeling Petten (6km)

De blauwe route brengt je vanaf Petten over het strand en door de duinvalleien terug naar het startpunt. De frisse zeelucht aan het rustige strand doet jou en je hond vast goed! Op deze route moeten honden aan de lijn blijven. 

  • Rondje Geestmerambacht

Routebeschrijving rondje Geestmerambacht (5 km)

Samen naar buiten, maar dan zonder het getrek aan de lijn? Neem je hond mee naar het losloopgebied van Geestmerambacht. Van 1 oktober tot 1 april mogen honden loslopen in het hele gebied. In de zomer, van 1 april tot en met 31 september, zijn de strandjes, lig- en speelweides verboden voor honden. In deze periode kun je naar het Vlasgat, waar honden het hele jaar door los mogen lopen. 

  • Langs het IJsselmeer

Oranje route vanaf startpunt Onderdijk

De oranje route is een gevarieerde route over de Westfriese Omringdijk, door de karakteristieke dorpjes Wervershoof en Onderdijk en een stukje IJsselmeer. Houd je hond aangelijnd op deze route. 

  • Frisse neuzenroute Purmerbos

Routebeschrijving Frisse Neuzenroute (5 km)

Het Purmerbos is een waar hondenparadijs. Er zijn brede, verharde paden en kleine, slingerende zandpaadjes voor het echte bosgevoel. Honden mogen loslopen op de hele route! 

  • Dwars door de polder

Routebeschrijving polderwandeling Zuid-Schermer (12 km)

Vanuit het traditionele lintdorpje Zuid-Schermer met het iconische zwarte kerkje loop je direct het weidse polderlandschap in. Deze route is extra mooi in het vroege voorjaar, wanneer de bermen en akkerranden in volle bloei staan. De hond mag aangelijnd mee. 


Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk op www.doggydating.com