Kies je ommetje van de maand

In het Ommetje van de maand nemen onze wandelverslaggevers je mee over de mooiste wandelroutes van Noord-Holland. Tot november 2020 inspireerde Joop Duijs je met zijn verslagen. Trotse wandelfans Laura en Adriaan van Westphil Wandelt, hebben het stokje nu overgenomen en inspireren er op los!

Klik hier als je meer wil weten over onze enthousiaste schrijvers of scrol naar beneden en lees gelijk een verslag!

Monumentendorp Twisk

In deze mooie juni maand, het begin van de zomer, leidt het Ommetje van Westphilwandelt je dwars door een vogelparadijs, langs een verrassend bezienswaardig fietspad en weeldigerige velden. Ook worden leuke dorpen Twisk en Opperdoes aangedaan. De perfecte zomer-wandeling met een gemiddelde lengte!

Vogels kijken bij Spaarndam

Voor de prachtige mei maand liepen de wandelaars van Westphilwandelt door de omgeving van de Westbroekplas. Dit is een van de recreatiegebieden van Spaarnwoude Park. De omgeving bestaat uit een grote plas, enkele polders, dijken en de twee forten: Fort Benoorden Spaarndam en Fort bezuiden Spaarndam.

Het is goed toeven bij Egmond aan den Hoef

De Duinrandroute is het hele jaar een aanrader, maar tussen eind maart en begin mei staan langs deze route verschillende bloembollenvelden in bloei! De wandelaars van Westphilwandelt beschrijven hoe langs de Krommedijk het grote genieten begint met rode, roze, paarse en witte tulpenvelden.

Hilversum is meer dan alleen een Mediastad

Dat Hilversum, naast de vele media organisaties, nog veel meer te bieden heeft ontdekken de wandelaars van Westphilwandelt tijdens dit Ommetje van de maand. De Monumentaal Groenroute leidt via het mooie centrum met de Grote Kerk en Museum Hilversum door stadsparken en groengebied.

Verrassend Sint Maartenszee

De afwisselende route die de wandelaars van Westphil Wandelt kozen als Ommetje van de maand februari leidt je door de duinen, langs meertjes, de industrie van Petten en het strand. Voor het Derde Korfwater sla je af, om over het strand en via de Ketelduinen en hun duinvalleien terug te keren.

Historische havenstad Enkhuizen

Op een ijskoude ochtend volgden de wandelaars van WestPhil Wandelt, samen met hun dochter, de gele pijlen naar het Zuiderzeemuseum. De winterse taferelen maakte het historische Enkhuizen nog sprookjesachtiger, een prachtige januari wandeling!

Een molenrijke wandeling

Het kan door het winterweer flink modderig zijn op bepaalde wandelpaden; daarom kozen de wandelaars van Westphil Wandelt een wandeling uit die alleen over een verharde paden gaat. Geniet van deze winterwandeling vol molens, kruidenrijke akkerranden en Noord-Hollandse vergezichten.

Het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

In het vroege ochtendlicht, voor de drukte uit, liepen de wandelaars van WestPhil Wandelt het Ommetje van de maand november door Het Amsterdamse Bos en de heemparken Jac. P. Thijssepark, De Braak en Broersepark. Een geweldige herfstwandeling over het Museumtrampad!

Kasteel Radboud en de oude havens van Medemblik

Afwisselende wandeling (met omweg dus 5 km lang ipv. 3,72 km) door de havens van Medemblik en langs het indrukwekkende kasteel Radboud, samengesteld door de wandelaars van Westphil Wandelt. Op deze route kom je een hoop historische punten tegen en genoeg bankjes om even van het uitzicht te genieten

Een heidewandeling op de Hoorneboegse Heide

Deze tijd van het jaar kleuren de heidevelden betoverend paars. De wandelverslaggevers van Westphil Wandelt maakten voor ons een prachtige Ommetje van de maand september over de Hoorneboegse heide. De perfecte, paarse, wandeling! De heide bloeit tot ongeveer half september dus wees er op tijd bij.