Kies je ommetje van de maand

In het Ommetje van de maand nemen onze wandelverslaggevers je mee over de mooiste wandelroutes van Noord-Holland. Tot november 2020 inspireerde Joop Duijs je met zijn verslagen. Trotse wandelfans Laura en Adriaan van Westphil Wandelt, hebben het stokje nu overgenomen en inspireren er op los!

Klik hier als je meer wil weten over onze enthousiaste schrijvers of scrol naar beneden en lees gelijk een verslag!

Het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Heemparken

In het vroege ochtendlicht, voor de drukte uit, liepen de wandelaars van WestPhil Wandelt het Ommetje van de maand november door Het Amsterdamse Bos en de heemparken Jac. P. Thijssepark, De Braak en Broersepark. Een geweldige herfstwandeling over het Museumtrampad!

Kasteel Radboud en de oude havens van Medemblik

Afwisselende wandeling (met omweg dus 5 km lang ipv. 3,72 km) door de havens van Medemblik en langs het indrukwekkende kasteel Radboud, samengesteld door de wandelaars van Westphil Wandelt. Op deze route kom je een hoop historische punten tegen en genoeg bankjes om even van het uitzicht te genieten

Een heidewandeling op de Hoorneboegse Heide

Deze tijd van het jaar kleuren de heidevelden betoverend paars. De wandelverslaggevers van Westphil Wandelt maakten voor ons een prachtige Ommetje van de maand september over de Hoorneboegse heide. De perfecte, paarse, wandeling! De heide bloeit tot ongeveer half september dus wees er op tijd bij.

Wat is het mooi in ‘t Gooi

Voorjaar of zomer, op landgoed Gooilust en in het Corversbos is het altijd mooi wandelen. Op dit Ommetje nemen we je mee vanaf startpunt Berestein door groene bomenlanen, langs prachtige watertjes en een statig landhuis.

Ontdek Schagen

Op een oude terp in de Kop van Noord-Holland ligt de stad Schagen. Het Ommetje van juli start bij het imposante Slot Schagen en leidt je door het groen dat de stad omringt, vol bloeiende velden en waterpartijen. Bij terugkomst in Schagen is een versnapering op het gezellige marktplein welverdiend!

Kolhorn is geweldig!

Dit (lange) Ommetje start in Kolhorn; ooit een vissersdorp aan de Zuiderzee. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noord-Hollands landschap. Echt een fijne wandeling met leuke dorpjes, waterrijkgebied met velden vol wildbloemen en opstapjes en hekjes.

Wieringen wat ben je mooi!

Genietend van het prachtige uitzicht vol vogels liepen de wandelaars van Westphilwandelt een eigen Ommetje rond de Kleiput van Vatrop. Dit natuurgebied is ontstaan door de aanleg van Waddenzeedijk. Met de uitbreiding door Westphil Wandelt is de route 7 km.

Wandelnetwerk Amstelland: het Fortenpad

Het nieuwe Wandelnetwerk Amstelland is officieel geopend! Er is hard gewerkt aan het uitzetten van routes in: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Natuurlijk is het ommetje van de maand april een onderdeel van dit nieuwe wandelnetwerk.

Bergen: kunstenaarsdorp aan de kust van Noord-Holland!

Op een mooie voorjaarsochtend trokken de wandelaars van Westphilwandelt naar het kunstenaarsdorpje Bergen voor het Ommetje van maart. Een stukje door het dorp, het bos, natuurgebied de Voert en een gedeelte door het duingebied; deze wandeling heeft alles!

Alkmaar Prachtstad

Alkmaar is een prachtige stad om doorheen te wandelen en je ondertussen te vergapen aan de monumentale pandjes en pleinen. Ook is er in dit Ommetje plek voor wat natuur in stadspark de Alkmaarderhout en bij stadsboerderij De Hout.