Startpunt Bikbergen 18 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Oud-Bussemroute (geel)
Onverhard pad (deels)
4.9km
IJzeren Veld, Bikbergen, Crailo (rood)
Onverhard pad (deels)
7.01km

Het leuke van wandelen in het groen tussen Bussum en Huizen is de enorme variatie van minilandschappen. U ziet veel verschillende landschappen en het zijn allemaal maar postzegeltjes, want tussen de mini-landschappen staan de meest prachtige villa’s en landhuizen. Het Goois Natuurreservaat heeft hier veel in eigendom. Op de landgoederen kunt u genieten van kolossale beuken en mooie lanen. Bij Crailo en op het IJzeren Veld ziet u de akkers tussen het bos, restanten van de oude eng. U steekt even de weg over en betreedt dan een van de heidevelden waar de witte Charolaiskoeien lopen te grazen. Hier kunt u uit talloze exclusieve, onverharde paden kiezen om te wandelen.

 

  • De Oud Bussemroute (geel) verbindt de landgoederen De Beek en Oud Bussem, net als vroeger toen beide deel uitmaakten van het ‘Bosch van Bredius’. Dit bos is genoemd naar Abraham Bredius, eigenaar van de voormalige kruitfabriek De Krijgsman in Muiden. De diepe sloten op De Beek zijn een voortzetting van de zanderijvaarten, puur bedoeld als landschapsverfraaiing. De oude loofbomen en de ruiterweide geven Oud Bussem een chique uitstraling.
  • De route IJzeren Veld, Bikbergen, Crailo is rood gemarkeerd. Met deze route van het Goois Natuurreservaat wandelt u door de landgoedbossen ten oosten van Bussum. Daarbij ziet u zware beuken, holle paden en open plekken met akkers.