Spring naar inhoud

Startpunt Driehuis Station 86 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Westerveldroute (geel)
5.81km
Buitenplaatsenroute (groen)
Onverhard pad (deels) Honden deels los
5.26km
Tuinenroute (paars)
Onverhard pad (deels)
4.73km
LAW Nederlands Kustpad, etappe Driehuis - Castricum
Onverhard pad (deels) Honden deels los
25.58km

Driehuis is vooral bekend vanwege Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Wist u dat dit gedenkpark een bijzonder wandelgebied en een officieel vogelreservaat is? Ander hoogtepunt is de 18e-eeuwse buitenplaats Beeckestijn van Natuurmonumenten. In de 18e eeuw brachten rijke Amsterdamse eigenaars hier, aan de binnenduinrand, hun zomer door om de drukke stad te ontvluchten. Ze voeren met een bootje over het Wijkermeer naar hun zomerverblijf. 

  • De Tuinenroute (paars) vanaf station Driehuis loopt over Buitenplaats Beeckestijn met zijn fraaie landhuis. Aan de andere kant van het spoor loopt u via de volkstuinen, waar van alles wordt verbouwd, terug naar het station.
  • De Buitenplaatsenroute (groen) bij Driehuis komt evenals de paarse route ook door Beeckestijn. Bijzonder aan de tuinen is de combinatie van verschillende stijlen: van classicisme en rococo tot Engels-Chinese stijl. Vergeet niet de kruidentuin achter de slangenmuur te bezoeken!
  • De Westerveldroute (geel) vanaf station Driehuis naar station Santpoort-Noord doet Gedenkpark Westerveld aan. Een wandeling over deze begraafplaats met het eerste crematorium van Nederland is een bijzondere ervaring. Het voormalige ‘buiten’ werd eind 19e eeuw door een paar rijke Amsterdammers gekocht die er een begraafplaats stichtten. De bekende landschapsarchitect Zocher tekende voor het ontwerp. Nu wandelt u er over prachtige paden in een groene oase van rust.