Startpunt Berkenbos 93 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Rode route vanaf startpunt Berkenbos
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
9.46km
Geversduinroute (duinroute van PWN)
Onverhard pad (deels)
4.99km
IJmondpad van 1 oktober tot en met 31 maart
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
64.2km
De beschutte ronde (duinroute van PWN)
Onverhard pad (deels)
13.26km
Berkenbosroute (duinroute van PWN)
4.2km

Themaroutes vanaf dit startpunt

IJmondpad
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
77.42km

Sommigen noemen deze ingang van het Noordhollands Duinreservaat nog altijd ‘Geversduin’. De naam verwijst naar Camping Geversduin, de camping hierachter die al een eeuw bestaat. Het was de eerste camping in de provincie. Meerdere generaties brachten er – sinds de oprichting in 1914 – hun vakantie door. Kamp Bakkum was een plek waar je de hectiek van de stad kon inruilen voorde rust in de natuur. Vanwege het grote aantal Amsterdamse kampeerders wordt het ook wel ‘Mokum aan Zee’ genoemd.

  • De Berkenbosroute (rood) rijgt verschillende hoogtepunten aaneen. In oostelijke richting wandel je over de middeleeuwse Maer- of Korendijk. Vervolgens komt de route bij een prachtig waterbergingsgebied dat onderdeel is van Graslanden Marquette.
  • Diverse duinroutes van PWN.

De duinen van het Noordhollands Duinreservaat beschermen het achterland tegen de zee, spelen een belangrijke rol bij de waterwinning en vormen een buitengewoon waardevol natuur- en recreatiegebied. Om het Noordhollands Duinreservaat te kunnen bezoeken heeft u een PWN-duinkaart nodig. Klik hier voor meer informatie. Honden zijn toegestaan, maar altijd aangelijnd.