Startpunt De Engelenbewaarder Badhoevedorp 7 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Ommetje Vierbuizenmeer (rood)
Onverhard pad (deels)
2.61km
Rondje Oude A9 (geel)
Onverhard pad (deels)
6.1km
Rondje Nieuwemeer (groen)
Onverhard pad (deels)
6.07km

Badhoevedorp is vernoemd naar de Badhoeve, de modelboerderij die de Amsterdamse jurist, burgemeester en boer Jacob Amersfoordt in 1854 stichtte tegenover de brug bij Sloten. De grote boerderij (200 ha) in de piepjonge polder stond model voor de toepassing van moderne machines, revolutionair in die tijd. In de jaren dertig van de vorige eeuw werden rond de boerderij volop woningen gebouwd. Het nieuwe tuindorp moest met name werknemers van het jonge Schiphol huisvesting bieden. Vooral Amsterdammers streken hier neer, het polderdorp bood immers aantrekkelijke woningen en een oase van rust en groen. Het erf van de boerderij heeft in 1991 plaatsgemaakt voor een plantsoen.

 

  • Het Ommetje Vierbuizenmeer (rood) in Badhoevedorp is een leuke rondwandeling om kennis te maken met het tuindorp van weleer. De wijk is ruim opgezet, met gebogen lanen, langgerekte vijvers en een variëteit aan boomsoorten.
  • Het Rondje Oude A9 (geel) in Badhoevedorp gaat door Tuindorp en leidt daarna door de Groene Zoom, waar een decennium geleden nog het snelverkeer langs raasde. Via Het Lint, het oude tracé van de A9, wandelt u naar Quatrebras. Een ommetje door dit wandelpark hoort vanzelfsprekend bij de route.
  • Het Rondje Nieuwemeer (groen) gaat een stapje verder dan het Rondje Oude A9. Vanaf de Groene Zoom gaat de wandeling onder snelwegknooppunt Badhoevedorp door. Paadjes langs het golfterrein en aan de andere kant in het talud van de snelweg maken het rondje buitenom compleet.