Spring naar inhoud

Startpunt Purmerbos 17 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Het Ommetje (geel)
Onverhard pad (deels) Honden deels los
2.86km
Wheelerproofroute (rood)
Honden deels los
3.47km
Frisse Neuzenroute (blauw)
Onverhard pad (deels) Honden deels los
5.03km
Bukken-voor-golfballetjes-route (turkoois)
Onverhard pad (deels) Honden deels los
8.71km
Rondje Purmerbos (groen)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
10.06km

Dit polderbos aan de oostkant van Purmerend is nog vrij jong. Het is een van de eerste resultaten van de zogenaamde Randstad Groenstructuur uit de jaren 1980. Bij de aanleg, in 1986, is rekening gehouden met de rechtlijnige, strakke structuur van de 17e-eeuwse droogmakerij. Al wandelend komt u vooral populieren tegen – bomen die het op de vruchtbare polderklei goed doen. In de toekomst komt er meer ruimte voor andere loofbomen. Het Purmerbos bestaat uit verschillende zones, voor elk wat wils:een speelbos, recreatiebos, stiltebos en natuurbos.In de laatste twee kunnen wandelaars in alle rust rondlopen, zonder honden.

  • Bij Het Ommetje (geel) zorgen onverharde, slingerende paadjes voor het echte ‘bosgevoel’.
  • De Wheelproofroute (rood) loopt uitsluitend over verharde bospaden en is dus geschikt voor kinderwagens en mindervaliden.
  • De Frisse Neuzenroute (blauw) is een wat langere variant op de gele route.
  • De Bukken-voor-golfballetjes-route (turkoois) verlaat het bos via de noordkant en loopt langs de golfbaan, met uitzicht op de wijde polder. De route voert terug via de Purmerringdijk en het Leeghwaterpark.
  • Het Rondje Purmerbos (groen) steekt de Groeneweg over om het zuidelijke deel van het bos te verkennen, met vergezichten over de wijde polder aan de oostkant. U loopt terug via de grasdijk van de Purmer. Honden zijn verboden.