Spring naar inhoud

Startpunt Quatrebras Badhoevedorp 3 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Ommetje Quatrebras (oranje)
Onverhard pad (deels)
1.99km
Rondje Lijndenhof (paars)
Onverhard pad (deels)
3.77km
Rondje Oude A9 (geel)
Onverhard pad (deels)
6.1km
Rondje Ringvaart (blauw)
Onverhard pad (deels)
6.51km

In amper tien jaar tijd is Badhoevedorp binnenste­buiten gekeerd. Tot april 2017 raasde het snelwegverkeer dwars door het dorp. Dat kun je je nu niet meer voorstellen. In korte tijd is er veel gebouwd en krijgt ook het groen steeds meer plek. Het oude wandelpark heet nu heel sjiek Quatrebras. Vanuit het park kan de wandelaar uitstekend uit de voeten op Het Lint. Het drie kilometer lange traject wordt langzaamaan de groene buffer die het dorp nodig heeft.

 

  • Het Ommetje Quatrebras (oranje) is een korte rondwandeling door het wandelpark en aan de rand van de gelijknamige villawijk in Badhoevedorp. Uiteraard ook langs kinderboerderij De Hoeve.
  • Het Rondje Lijndenhof (paars) tussen Badhoevedorp en Lijnden leidt u helemaal rondom het Airport Business Park Lijnden. En ja, dit is een alleraardigste route, want u wandelt grotendeels over exclusieve wandelpaden.
  • Het Rondje Oude A9 (geel) in Badhoevedorp volgt een heel eind het oude snelwegtracé aan de rand van het centrum en het oude Tuindorp. Ook de Groene Zoom is over de volle lengte in de route meegenomen. U wandelt hier door een halfopen bosstrook en langs het Vierbuizenmeertje.
  • Het Rondje Ringvaart (blauw) tussen Badhoevedorp en Lijnden gaat kruip-door-sluip-door via de Bloemenbuurt naar de Ringvaart. U wandelt 2 km op en onderlangs de ringdijk via de Akermolen naar de Molen van Sloten. Aan de andere kant van de Ringvaart staat u op de plek waar de Badhoeve heeft gestaan, de boerderij die het dorp zijn naam heeft gegeven.