Startpunt Station Diemen-Zuid 73 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Diemen-Zuidroute (geel)
Onverhard pad (deels)
3.8km
Campusroute (rood)
Onverhard pad (deels)
4.57km
Bijlmerweideroute (groen)
Onverhard pad (deels)
9.22km

Dit moderne deel van Diemen ligt tegen de Bijlmer aan. De bebouwing heeft aan de noordkant de oorspronkelijke Venserpolder met zijn vroegere Ouderkerkerlaan opgeslokt. Maar aan de zuidkant, waar veel kantoren omgebouwd zijn tot woningen, tref je stadsgroen aan en kun je nog een restant van de ringdijk rond de oude Bijlmermeerpolder ontdekken, compleet met voetpaden. Een onverwacht stukje stadsrand. Aan de noordkant levert de Weespertrekvaart en het 18e- en 19e eeuwse Diemen rond de Diemerbrug een sfeervol dorpsbeeld op.

 

  • De Diemen-Zuidroute (geel) pakt het noordelijk deel van dit nieuwe Diemen op, via allerlei schelpenpaadjes, groenstroken, stoepen en zandpaden. Er zit ook een levendig stuk langs de Weespertrekvaart en Diemerbrug in. Van alles wat dus.
  • De Campusroute (rood) is een groene wandeling door het studentendorp van Diemen, de nieuwe woonwijk Holland Park en de noordrand van de Bijlmer. Met een terugtocht langs de Weespertrekvaart en het voetpad onderlangs het spoortalud, vanaf begraafplaats Rustoord.
  • De Bijlmerweideroute (groen) doet er nog een schepje bovenop en banjert door de groene zoom van de Bijlmer, de Bijlmerweide. Om dan de Veeneikbrug over de trekvaart te nemen en via oeverwegen in het Diemerbos te belanden. Terugtocht via het Penbos, de Diem en Diemerbrug.
  • De DaaromDiemen Natuurroute (15 km) verbindt de natuurgebieden en groenstroken in en rondom de bebouwde kom van Diemen. Kaartmateriaal en routebeschrijving zijn routebeschrijving zijn te vinden hier.