Startpunt Station Hilversum 51 afbeelding

Station Hilversum is het startpunt voor drie interes­sante routes. De een verkent de oude dorpskern en de groene villawijken op de vroegere dorpsakkertjes, weiden en heidevelden in het noordwesten. De ander verkent het jongere Hilversum en de heidevelden in het oosten. De derde richt de schijnwerpers op een wereldberoemde architect die Hilversum op de kaart heeft gezet: Dudok.

  • Via de Mediastadroute (rood) ziet u het oude dorp om daarna enkele vooroorlogse villawijken te verkennen. Zoals de wijk rond het befaamde raadhuis van Dudok uit 1931. U loopt langs het Muziekcentrum van de Omroep naar het Media­park met het veelkleurige Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
  • De Dudokroute (oranje) laat u werk van gemeentearchitect Willem Marinus Dudok (1884-1974) zien. Hij ontwierp niet alleen het raadhuis maar ook vele villa’s, scholen, wegen, wijken, parken en plantsoenen.
  • Volgt u de Laarder Wasmeerroute (paars), dan wandelt u de stad uit naar landschapspark Anna’s Hoeve bij het Laarder Wasmeer en theehuis ’t Bluk op de Zuiderheide.
  • Vanaf station Hilversum kunt u de Media Mile lopen. U volgt de gele ‘milestones’ vanuit het centrum naar het Mediapark voor 1,7 km. Onderweg komt u allerlei interactieve media­objecten tegen die een verhaal vertellen. Kijk op livehilversum.nl/mediamile om uit te vinden wat er op dit moment allemaal gebeurt op de route.