Startpunt Wijdenes 49 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Driebanroute (geel) vanaf startpunt Wijdenes
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
7.31km
Wijdenesroute (rood)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
6.98km
Stofmolenroute (paars)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
7.82km

De Wijdenesroute (rood) voert u naar het vluchthaventje aan het Markermeer. Daarna loopt u langs het water oostwaarts tot aan de buurtschap Oosterleek waar rond het kerkje nog een aantal houten huisjes in ‘Zuiderzeestijl’ staat.

  • De Driebanroute (geel) laat u de mooiste kanten van het dorpje Wijdenes zien. De route loopt door het historische lint van het dorp, waar u uitzicht heeft op prachtige stolpboerderijen, maar ook over de Westfriese Omringdijk en over graskades door polder de Drieban. Lopend over deze graskades kunt u genieten van de rust en weidsheid van het gebied.
  • De Stofmolenroute (paars) loopt langs de gelijknamige molen aan de noordrand van het dorp. De voorganger van de huidige molen zou geheel met stuivertjes betaald zijn. Vandaar de naam Stuivertjes- of Stofmolen. Via een weilandpad bij Oosterleek en 2,5 kilometer langs de oever van het Markeermeer, waarvan een groot deel buitendijks, wandelt u terug naar Wijdenes.

Alledrie de routes lopen door begraasde weilanden waar honden zijn verboden. Deze routes zijn daarom niet geschikt om met de hond te lopen.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Het Wuiver 32, 1608 ES Wijdenes

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Nabij het startpunt

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Bushalte: Wijdenes, Wapen van Wijdenes