Startpunt Zuidermeer 13 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Achterkoggeroute (geel)
Verboden voor honden
2.81km
Oude Gouwroute (rood)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden Afgesloten tijdens vogelbroedseizoen
4.79km
Bobeldijkroute (paars)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden Afgesloten tijdens vogelbroedseizoen
9.35km
  • De Achterkoggeroute (geel) voert langs de spoor­lijn en via de Koggeweg. Aan de Koggeweg is museumboerderij ‘De Anloup’. Dit museum toont een groot assortiment kleding, gereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden. Bezoek op afspraak. Bij de spoorlijn loopt de route via de waterberging Westerveer. Dit is een droge berging, waarin het land is verlaagd tot circa 10 cm boven het waterpeil van de sloten. De waterberging wordt door schapen begraasd.
  • Ook de Oude Gouwroute (rood) loopt via water­berging Westerveer en volgt daarna de Oude Gouw. Langs dit veenstroompje in de Polder Achterkogge is aan de waterkant ruimte gemaakt voor weidevogels. Zij kunnen hier nesten maken en foerageren. Om deze reden is het niet toegestaan het wandelpad te betreden tijdens het broedseizoen.
  • De Bobeldijkroute (paars) is een aantrekkelijke ronde ten oosten van het dorp. U wandelt over de Rijndijk, die de grillige contouren van de Baarsdorpermeer volgt. Het ovale meertje, ontstaan tijdens de stormvloeden van de late middeleeuwen, is al in de 17e eeuw drooggemalen. Via een waterberging van het Hoogheemraadschap en een schitterend boerenlandpad wandelt u langs de Veersloot en steekt u de brede Slimtocht over, een van de grote watergangen in het gebied. Tijdens het broedseizoen (15 maart t/m 15 juni) is de waterberging niet toegankelijk, u wandelt dan via de Grootweg. Daarna wandelt u over rustige weggetjes via Bobeldijk terug naar Zuidermeer.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Zuidermeerweg 65, 1652 CV Zuidermeer

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Overtoom 12, 1652 CN Zuidermeer

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Bushalte: Zuidermeer, R.K. Kerk