Kies je startpunt

Startpunten zijn goed bereikbaar met de auto en meestal ook met het openbaar vervoer. Je kunt er gemakkelijk parkeren en meestal vind je gezellige horeca in de buurt. Op ieder startpunt staat een informatiebord, waarop de mooiste wandelroutes in de directe omgeving staan. Je kunt kiezen uit rondwandelingen van 2 tot 12 km. Deze routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met gekleurde pijlen.

Liever een langere wandeling?
Kies dan een themaroute of stel zelf je route samen met de routeplanner

Startpunt Station Amsterdam Rai
Startpunt Station Amsterdam Rai

Station Amsterdam RAI ligt aan de rand van de Zuidas, het zakendistrict waar hypermoderne kantoorkolossen in korte tijd als paddenstoelen uit de grond schieten. Des te opvallender is het dat de directe … 

Startpunt Station Amsterdam Science Park
Startpunt Station Amsterdam Science Park

Sinds begin deze eeuw is Amsterdam Science Park ontwikkeld om de Universiteit van Amsterdam de ruimte te geven die in de binnenstad lastig te vinden is. Op het terrein zijn voornamelijk faculteiten voor … 

Startpunt Station Bijlmer Arena
Startpunt Station Bijlmer Arena

In 1627 werd het toenmalige Bijlmermeer drooggelegd. Daarna graasden er koeien, totdat de stad Amsterdam in de jaren 60 van de vorige eeuw zo uit haar voegen begon te barsten dat hier een grootschalige … 

Startpunt Station Bovenkarspel Flora
Startpunt Station Bovenkarspel Flora

Bovenkarspel is landelijk bekend van de Westfriese Flora. Deze bloembollenexpositie vond in 1900 voor het eerst plaats en werd toen in plaatselijke cafés georganiseerd. Later verhuisde de tentoonstelling … 

Startpunt Station Bovenkarspel-Grootebroek
Startpunt Station Bovenkarspel-Grootebroek

  ‘Broekelerkerspel’ werd deze Westfriese streek in de vroege middeleeuwen genoemd: kerkgemeente te midden van een ‘broek’ ofwel moerasgebied. De op een zandrug gelegen buurtschappen … 

Startpunt Station Bussum-Zuid
Startpunt Station Bussum-Zuid

Als u uitstapt op station Bussum-Zuid ervaart u als wandelaar direct hoe dicht Bussum tegen het bos en de heide aan ligt. Bussum was eind 19e eeuw nog een minidorp met 1200 inwoners op de hoge Bussumer … 

Startpunt Station Diemen
Startpunt Station Diemen

Diemen lijkt op het eerste gezicht een naoorlogse buitenwijk van Amsterdam. Diemen is echter veel ouder dan de hoofdstad. De eerste bewoners vestigden zich rond het jaar 1000 op de oostoever van het riviertje … 

Startpunt station Diemen-Zuid
Startpunt station Diemen-Zuid

Dit moderne deel van Diemen ligt tegen de Bijlmer aan. De bebouwing heeft aan de noordkant de oorspronkelijke Venserpolder met zijn vroegere Ouderkerkerlaan opgeslokt. Maar aan de zuidkant, waar veel kantoren … 

Startpunt Station Enkhuizen
Startpunt Station Enkhuizen

Wandelen door Enkhuizen is wandelen door de Gouden Eeuw. Het stadje kwam in de 17e eeuw tot grote bloei, vooral door de winstgevende haringvisserij. Overal in het stadscentrum staan nog gebouwen die herinneren … 

Startpunt Station Hilversum
Startpunt Station Hilversum

Station Hilversum is het startpunt voor drie interes­sante routes. De een verkent de oude dorpskern en de groene villawijken op de vroegere dorpsakkertjes, weiden en heidevelden in het noordwesten. …