Kies je startpunt

Startpunten zijn goed bereikbaar met de auto en meestal ook met het openbaar vervoer. Je kunt er gemakkelijk parkeren en meestal vind je gezellige horeca in de buurt. Op ieder startpunt staat een informatiebord, waarop de mooiste wandelroutes in de directe omgeving staan. Je kunt kiezen uit rondwandelingen van 2 tot 12 km. Deze routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met gekleurde pijlen.

Liever een langere wandeling?
Kies dan een themaroute of stel zelf je route samen met de routeplanner

Startpunt Station Enkhuizen
Startpunt Station Enkhuizen

Wandelen door Enkhuizen is wandelen door de Gouden Eeuw. Het stadje kwam in de 17e eeuw tot grote bloei, vooral door de winstgevende haringvisserij. Overal in het stadscentrum staan nog gebouwen die herinneren … 

Startpunt Station Hilversum
Startpunt Station Hilversum

Station Hilversum is het startpunt voor drie interes­sante routes. De een verkent de oude dorpskern en de groene villawijken op de vroegere dorpsakkertjes, weiden en heidevelden in het noordwesten. … 

Startpunt Station Hilversum Sportpark
Startpunt Station Hilversum Sportpark

Dit stationnetje werd in 1886 geopend onder de naam ‘Hilversum-Amersfoortsche Straatweg’. In 1965 veranderde de naam in ‘Sportpark’. Het sportpark was een schepping van gemeente­architect … 

Startpunt Station Hollandse Rading
Startpunt Station Hollandse Rading

Station Hollandsche Rading ligt precies op de grens (‘rading’) van Holland en Utrecht. In het verleden is hier heel wat strijd geleverd tussen de bisschop van het Sticht, zoals Utrecht toen … 

Startpunt Station Hoogkarspel
Startpunt Station Hoogkarspel

De naam Hoogkarspel duidt op een kerkparochie, die kennelijk hoger gelegen was. Het dorp ligt op het hoogste punt van de langgerekte ‘Streek’, het bebouwde lint tussen Hoorn en Enkhuizen. De … 

Startpunt Station Hoorn
Startpunt Station Hoorn

Westfriesland is een karakteristiek stukje Nederland. Hier kunt u heerlijk wandelen terwijl u geniet van het afwisselende landschap met zijn stolpboerderijen en kerktorens, de kleurrijke bollenvelden in … 

Startpunt Station Kersenboogerd
Startpunt Station Kersenboogerd

Westfriesland is een karakteristiek stukje Nederland. Hier kunt u heerlijk wandelen terwijl u geniet van het afwisselende landschap met zijn stolpboerderijen en kerktorens, de kleurrijke bollenvelden in … 

Startpunt Station Naarden-Bussum
Startpunt Station Naarden-Bussum

Naarden en Bussum zijn in de afgelopen honderd jaar aaneengegroeid tot één stedelijk gebied met vooral fraaie villawijken. Het station op de grens van de twee voormalige dorpen is een perfecte … 

Startpunt Station Schagen
Startpunt Station Schagen

De opening van de spoorlijn Alkmaar–Den Helder in 1865 deed het wat ingeslapen marktstadje opleven. Aan- en afvoer voor de week- en jaarmarkten kon nu veel makkelijker. Vanaf de jaren 1880-1910 kwamen … 

Startpunt Station Weesp
Startpunt Station Weesp

Van oudsher is Weesp al een strategisch gelegen plaats op de grens van Holland en Utrecht. Het charmante stadje aan de slingerende Vecht werd al vroeg versterkt met wallen en bastions. De vesting met het …