Kies je startpunt

Startpunten zijn goed bereikbaar met de auto en meestal ook met het openbaar vervoer. Je kunt er gemakkelijk parkeren en meestal vind je gezellige horeca in de buurt. Op ieder startpunt staat een informatiebord, waarop de mooiste wandelroutes in de directe omgeving staan. Je kunt kiezen uit rondwandelingen van 2 tot 12 km. Deze routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met gekleurde pijlen.

Liever een langere wandeling?
Kies dan een themaroute of stel zelf je route samen met de routeplanner

Startpunt TOP Diemerbos
Startpunt TOP Diemerbos

Het Diemerbos is een betrekkelijk jong bos, in de jaren 90 aangelegd in de open Gemeenschapspolder. Tijdens de aanleg werden in de bodem allerlei boomstammen aangetroffen, 3000 jaar oude veeneiken. Waarschijnlijk … 

Startpunt TOP Driemond
Startpunt TOP Driemond

Driemond ligt in de Gemeenschapspolder bij het kruispunt van drie riviertjes: het Gein, de Gaasp en het Smal Weesp. Oorspronkelijk was het Smal Weesp een zijriviertje van de Vecht, maar sinds de negentiende … 

Startpunt TOP Elsenhove
Startpunt TOP Elsenhove

Recreatiegebied Elsenhove is rondom de gelijknamige Speelboerderij aangelegd. In dit landschapspark is het Amstellandse landschap samengebald: een boerderij met hoger gelegen ‘bovenland’ en … 

Startpunt TOP Fort aan de Drecht
Startpunt TOP Fort aan de Drecht

Zowel Fort aan de Drecht als het iets verderop gelegen Fort bij De Kwakel maken deel uit van de Stelling van Amsterdam. Dit is een 120 km lange verdedigingslinie rond de hoofdstad, aangelegd aan het eind … 

Startpunt TOP Gemaal Lely
Startpunt TOP Gemaal Lely

Het Rondje Oude Havens (rood) is een korte rondwandeling door de historische binnenstad van Medemblik. De route voert onder meer langs de oude havens die Medemblik welvaart brachten: Oosterhaven, Pekelharinghaven … 

Startpunt TOP Hoogwoud
Startpunt TOP Hoogwoud

De Opmeerder Wuivertocht (geel) loopt door de dorpen Aartswoud, Hoogwoud, Gouw en de Weere en over een aantal rustige polderwegen. Hierdoor heeft u uitzicht op het Westfriese agrarische landschap. Dit … 

Startpunt TOP Koopmanspolder
Startpunt TOP Koopmanspolder

Bij het startpunt ligt de Koopmanspolder. Dit is een oude buitendijkse polder achter de Westfriese Omringdijk, die grenst aan het natuur- en recreatiegebied De Vooroever. De polder is in 2012 door de provincie … 

Startpunt TOP Middelpolder
Startpunt TOP Middelpolder

De Middelpolder is een vogelrijk gebied. Er leven veel weidevogels zoals de kievit, de grutto, de wulp, de zilverreiger en de tureluur. In het voorjaar en de zomer zijn hier altijd wel lepelaars te zien, … 

Startpunt TOP Nes aan de Amstel
Startpunt TOP Nes aan de Amstel

Nes aan de Amstel ligt ingeklemd tussen de Amstel en de ringdijk van de Bovenkerkerpolder. De polder ligt op zo’n vijf meter onder NAP. Het land valt vanaf de dijk een paar meter naar beneden. Elf … 

Startpunt TOP Obdam
Startpunt TOP Obdam

De Weijdemeerroute (geel) brengt u via een pad tussen de nieuwbouw van Obdam naar de nieuwe plas langs de zuidrand van het dorp. Het Weijdemeer is een waterberging. Rond het ondiepe water kunt u in het …