Kies je startpunt

Startpunten zijn goed bereikbaar met de auto en meestal ook met het openbaar vervoer. Je kunt er gemakkelijk parkeren en meestal vind je gezellige horeca in de buurt. Op ieder startpunt staat een informatiebord, waarop de mooiste wandelroutes in de directe omgeving staan. Je kunt kiezen uit rondwandelingen van 2 tot 12 km. Deze routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met gekleurde pijlen.

Liever een langere wandeling?
Kies dan een themaroute of stel zelf je route samen met de routeplanner

Startpunt Avenhorn-De Goorn
Startpunt Avenhorn-De Goorn

Het Ommetje Avenhorn (geel) is een aardige ronde door de parkjes en plantsoenen van het dorp. Aan de West in Avenhorn passeert u het kerkje ‘De Groene Toren’ uit 1642. Zoals veel nog bestaande … 

Startpunt Bakkum
Startpunt Bakkum

Bakkum is een klein dorpje in de duinen waar zich in de loop der tijd een aantal vakantiekolonies en herstellingsoorden heeft gevestigd. Bepalend voor het dorp was Psychiatrisch Ziekenhuis Duin en Bosch, … 

Startpunt Barsingerhorn
Startpunt Barsingerhorn

Barsingerhorn is niet voor niets een Provinciaal Beschermd Dorpsgezicht – het eerste en enige in Noord-Holland. Dit oost-west gerichte lintdorp met zijn stolpboerderijen en Regthuys in renaissancestijl … 

Startpunt Beeckestijn
Startpunt Beeckestijn

Buitenplaats Beeckestijn van Natuurmonumenten en Hendrick de Keyser bestaat uit een formele tuin, een romantisch parkbos, een imposant hoofdhuis met twee koetshuizen, een ijskelder en een kapel. Al … 

Startpunt Beemster - Spijkerboor
Startpunt Beemster - Spijkerboor

Op oude kaarten is Spijkerboor de naam voor een bochtige waterloop tussen het grote Beemstermeer en de kleinere Ster- en Kamerhopmeren. Na de inpoldering van al die meren in de 17e eeuw is de naam overgegaan … 

Startpunt Berestein
Startpunt Berestein

Aan de noordkant van de Beresteinseweg liggen de buitenplaatsen van de rijke Amsterdammers van weleer. Zand was tijdens de ontginning van de Gooise stuwwal een lucratieve handel. Steden als Amsterdam hadden … 

Startpunt Bergen Centrum
Startpunt Bergen Centrum

BeschrijvingBergen is een dorp met een rijke geschiedenis. In het landschap zijn veel waardevolle elementen nogsteeds te beleven. De blauwe route komt langs de plek waar tussen de dertiende en de vijftiende … 

Startpunt Berkenbos
Startpunt Berkenbos

Sommigen noemen deze ingang van het Noordhollands Duinreservaat nog altijd ‘Geversduin’. De naam verwijst naar Camping Geversduin, de camping hierachter die al een eeuw bestaat. Het was de … 

Startpunt Beverwijk Station
Startpunt Beverwijk Station

In de 17de eeuw legden de ‘Wijker boertjes’ zich toe op het verbouwen van tuinbouwgewassen. Schepen vol peulvruchten, wortelen, en aardbeien voeren af en aan naar Amsterdam. De Hoogovens (1924) … 

Startpunt Bikbergen
Startpunt Bikbergen

Het leuke van wandelen in het groen tussen Bussum en Huizen is de enorme variatie van minilandschappen. U ziet veel verschillende landschappen en het zijn allemaal maar postzegeltjes, want tussen de mini-landschappen …